OM SOCIETE GENERALE

Företagets historia 

Societe Generale genomsyras av en diger historia och grundades 1864 som ett resultat av den industriella revolutionen,  för att möta upp det ökande finansieringsbehovet  för stålproducenter och järnvägsrelaterade  företag.

Idag är Societe Generale en universalbank, med ett omfattande utbud av finansiella tjänster och produkter, för omkring 33 miljoner kunder ( företag och privatpersoner ) samt 157 000 medarbetare.

Societe Generale fakta och siffror:

  • 33 miljoner kunder i 85 länder 
  • 157 000 anställda med 120 olika nationaliteter
  • 100 procent kundfokuserade
  • Nettointäkter 26,4 miljarder Euro
  • Ranking: Moody`s A2, Fitch A och S&P A  (2013-07-18)

 

Corporate & Investment Banking

En av grundpelarna inom Societe Generale är Investmentbankverksamheten. Denna sysselsätter  drygt 12 000 medarbetare i 33 länder. Genom närvaro på de huvudsakliga globala finansiella marknaderna, ger detta en utmärkt position till att skapa marknadsledande produkter och tjänster över samtliga tillgångsklasser för såväl privata som institutionella investerare.

Pionjärer inom börshandlade produkter

Affärsområdet för börshandlade produkter skapades 1989 då banken lanserade den första warranten, en köpwarrant med det Franska telecombolaget Alcatel som underliggande. Sedan denna lansering,  för snart 25 år sedan, har kategorin världen över fullkomligt exploderat.

Ett viktigt steg togs 1994, då Societe Generale skrev det första avtalet om market making med den franska Parisbörsen. Detta var avgörande för framväxten av de produkter och den marknad som har växt fram till idag. Numera är exotiska tillgångar och hävstångsinvesteringar inte bara för finansiella institutioner, utan erbjuds även till privatpersoner.

Genom att Societe Generale agerar market maker, garanterar banken att alltid upprätthålla likviditet till marknaden, givet normala förhållanden. Resultatet av detta är en likvid, transparent och flexibel marknad som är mycket enkel att investera i.

Kontakta oss

Vid frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss:

Email: listedproducts.sweden@sgcib.com
Telefon: 020 980 791

Adress:
Societe Generale
Exchange House
12 Primrose Street
LONDON
EC2A 2EG
Storbritannien

Var uppmärksam på att Societe Generales medarbetare inte är tillåtna att ge investeringsrådgivning. Vi kan inte under några omständigheter ersätta investeringsrådgivning och den information som ges innefattar inte rådgivning att köpa eller sälja produkter eller investeringar. Om du som investerare är osäker, bör du konsultera en kvalificerad investeringsrådgivare eller mäklare.

version : 4.40.0-SNAPSHOT